Näsplastik Stockholm

Allt du behöver veta om näsplastik i Stockholm

När det planeras rätt och utförs på rätt patient kan en näsoperation göra mycket för att rätta till nässtrukturen och ansiktsharmonin. Från små förändringar till nässpetsen till att ändra storlek på hela näsan, kan en näsoperation ge en stor föränring och effekt på patienten. Då näsplastik inte är någon form av anti-åldersförfarande är det vanligt att patienter i nästan alla åldrar söker sig till oss näskirurger för att få en kosmetisk förbättring genom en näsoperation. Förfarandet har blivit väldigt populärt bland tonåringar och unga runt 20års åldern dock så bör vid denna unga ålder särskilda övervägande göras vid planering av en näsplastikoperation i stockholm.

Är din näsa fullt utvecklad?

Innan du kan planera detaljerna för din näsplastik, måste du avgöra om du har en lämplig ålder att överväga operation. Det är väldigt viktigt att patienter för operation är fysisk och känslomässig mogna.

Generellt brukar man säga att en operation inte bör utföras om inte en näsa är intill sin fulla mognad. Ett viktigt riktmärke är att tonåringar bör ha gått igenom puberteten innan man utför en operation. Åldern för patentier som utför näsplastik är lägre för tjejer än bland killar då tjejer når en fysiskt större mognad vid en yngre ålder. Den andra faktorn som är emotionell mognad, patienten bör ha en god förståelse av återhämtningsprocessen som kan vara svår för vissa.

Det finns ingen strikt regel om rätt ålder för operation. En viktig del av samrådet mellan patient och kirurg är att bestämma om du är en lämplig kandidat eller om du borde fördröja behandling av näsan till du blir äldre.

För att verkligen bestämma din näsas mognad och din förmåga till näsplastik, bör du rådgöra direkt med en certifierad plastikkirurg.

Vad är dina skäl för en näsoperation?

Oavsett vilken ålder du har, har varje näsplastikspatiens sina egna anledningar att söka näsoperation. När det gäller yngre patienter kan kirurgen vara särskilt intresserad av patientens skäl till en eventuell operation för att hjälpa till att avgöra om operationen är lämplig eller inte.

Några av de vanligaste orsakerna till att patienter väljer näsplastik är:

  • Att korrigera obalansen i ansiktsfunktionerna, vilket kan orsakas av en näsa att den är för stor eller för liten.
  • Att fixa en estetisk oro, som en spetsig nässpets eller puckel på näsbenet.
  • För att uppnå en bättre självbild och övervinna känslomässig stress som orsakas av en näsa som de är missnöjda med.
  • Att korrigera funktionella problem med andning eller sinusbelastning.
  • Vissa yngre patienter kan ibland motiveras av externa faktorer snarare än sina egna personliga önskemål.
  • Tonåringar som är mobbade för sina näsor kan vända sig till operation för att undvika att bli retade.
  • Andra kan välja näsplastik för att bli mer populär eller göra en pojkvän eller flickvän nöjd med dem.

Prata öppet med dina familjemedlemmar eller en person du litar på, var sedan öppna för din plastikkirurg. Om operation inte är rätt för dig kan de hjälpa dig att ta itu med dina bekymmer på ett annat sätt.

Var ärlig med din plastikkirurg?

Med din plastikkirurg har du din bästa chans att planera en lyckad näsoperation och det betyder att du måste vara helt ärlig med din kirurg. Göm inte fakta om din medicinska historia, livsstilvanor, tidigare operationer och aktuella mediciner. Genom att utelämna information om dig själv kan du lägga dig i en onödig risk för många allvarliga komplikationer. Att vara öppen med din plastikkirurgi är det bästa sättet att se till att du är helt nöjd och säker under hela din kirurgiska process och återhämtning.

Vilket resultat förväntar du dig?

För att kunna betraktas som en framgång, måste resultaten av din näsplastikoperation visa sig naturlig, som om du föddes med näsan du nu har

18 Feb 2018